Bewindvoering

Bewindvoering is een stap die je zet als je zelf niet langer in staat bent alle betalingen op tijd te doen, te reageren op brieven en zaken te regelen. Voor wie in een zorginstelling woont, er dementie dreigt of als schulden oplopen.

Als beschermingsbewindvoerder nemen wij uw financiƫle situatie over. Wij beheren uw inkomsten en zien toe op uw uitgaven. Wij maken ons bij alle instanties bekend als uw bewindvoerder, waarna deze verplicht zijn om alle post rechtstreeks naar ons te sturen. Waar mogelijk treden wij in contact met schuldeisers om betalingsregelingen te treffen.

Als bewindvoerder worden wij door de Rechtbank aangesteld om uw financiele zaken te regelen. De rechtbank controleert dat dit op een verantwoorde wijze gebeurt. Daarbij houdt de rechtbank tevens toezicht op het kennisniveau van de bewindvoerder. Jaarlijks wordt door middel van een rapportage (Rekening & Verantwoording) door de bewindvoerder aan de rechtbank en aan u inzicht gegeven in de ontwikkelingen. Tussentijds heeft u via ons online systeem altijd het overzicht van uw situatie bij de hand.

Via Schuldhulpverlening naar zelfstandigheid

Zodra het mogelijk is om u aan te melden bij de minnelijke of wettelijke schuldhulpverlening maken wij uw dossier hiervoor in orde. Wij begeleiden u tijdens het gehele schuldhulpverleningstraject. De kans dat het traject zal slagen wordt hierdoor sterk vergroot. In het laatste jaar van het hulpverleningstraject bepalen wij, samen met u, hoe en in welke mate u weer volledig zelfstandig uw financiƫn kunt beheren.

Tarieven Bewindvoering

De kosten voor Bewindvoering worden jaarlijks vastgelegd door de LOVCK.  Klik hier voor het overzicht. Wanneer u een laag inkomen of een uitkering hebt, is het mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen bij uw gemeente. Wij zullen deze aanvraag verzorgen. Mail voor vragen naar anja@budgetloket.com of bel naar 06-53900926

HR Budgetcoaching & Bewindvoering werkt als Bewindvoerder, Budgetbeheerder, Budgetcoach en Mentor in Gelderland en Overijssel (driehoek Deventer, Zutphen en Doetinchem)